geplaatst op 08-12-2017

Hoe Groener Hoe Beter in Wereldgemeente Loon op Zand

Hoe Groener Hoe Beter in Wereldgemeente Loon op ZandHoe groener hoe beter” is de naam van de campagne die morgen, 2 jaar na de ondertekening van de klimaatakkoorden van Parijs, o.a. door Klimaatverbond Nederland en Operatie Steenbreek wordt gelanceerd. De bedoeling van de campagne is om het onderwerp ‘groen’ op de lokale agenda te zetten voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

Groen is om veel redenen erg belangrijk, zoals een gezonde leefomgeving, versterking van de biodiversiteit en tegen hitte en wateroverlast  in een veranderend klimaat. Precies het onderwerp waarover de komende inspiratiebijeenkomst van Wereldgemeente Loon op Zand gaat.

Inspiratiebijeenkomst op 20 januari 2018

Onder het motto ‘Hoe groener, hoe beter' wordt de bijeenkomst gehouden op zaterdag 20 januari 2018 bij Natuurpoort Van Loon aan de Kloosterstraat in Loon op Zand. Daar zijn o.a. aanwezig Floris Natuurlijke Bomen uit Den Dungen, Sharon Gadellaa van EkoTuinen.nl, Ingrid Ceulemans van Imkerij op ’t Sandt, Ralph Dansen van FD Architecten en de Gemeente Loon op Zand. Zij geven informatie en adviezen over groen en biodiversiteit rondom huis en het terugdringen van hitte- en wateroverlast van huis en erf.

Wens in de wensboom

In aanloop naar onze activiteiten rondom“hoe groener, hoe beter” heeft ons bestuurslid Marjolein Liebregts-Van Heesch afgelopen zaterdag deze wens van ons gehangen in de wensboom van Incudem op het Anton Pieckfestijn: "meer biodiversiteit door het aanleggen van bermen met bloemen die belangrijk zijn voor vlinders, bijen en andere insecten”.

Het leuke is: daar kunnen we allemaal aan meehelpen door tuin of balkon aan te kleden met verschillende bomen, struiken, bloemen en planten.

Ideeën hiervoor opdoen? Kom dan naar onze inspiratiebijeenkomst op zaterdag 20 januari a.s. van 15.00 uur tot 17.30 uur. Natuurpoort Van Loon, Kloosterstraat, Loon op Zand.

Bron: http://www.wereldgemeenteloonopzand.nl/nieuws/hoe-groener-hoe-beter-11-12-2017