Boomfeestdag

Boomfeestdag

Op woensdag 14 maart aanstaande wordt de 62-ste editie van de Boomfeestdag gehouden. Naar verwachting doen 100.000 kinderen mee in ruim 290 gemeenten (75%) in Nederland en zij planten die dag met elkaar zo’n 200.000 bomen en struiken. Het landelijk startschot wordt gegeven in de gemeente Oldambt (Groningen).

Activiteit bekijken
17maartactiedag

17maartactiedag

Op 17 maart, de zaterdag voor de gemeenteraadsverkiezingen is het actiedag Hoe Groener Hoe Beter.

Organiseer een wijkmiddag rondom het thema 'Hoe groener hoe beter': 

- Help elkaar met het vergroenen van de tuin. Trek een aantal tegels eruit, koop tuinaarde en wat plantjes en ga lekker aan de gang.

- Bedenk een plan om de buurt groener te maken en neem contact op met de gemeente om samen te kijkenw at er mogelijk is.

- Organiseer een debat met de politieke partijen met als doel om de gemeente te vergroenen.

- Etc etc 

Activiteit bekijken
Hoegroenerhoebeter

Hoegroenerhoebeter

Onder het motto ‘Hoe groener, hoe beter' wordt de bijeenkomst gehouden op zaterdag 20 januari 2018 bij Natuurpoort Van Loon aan de Kloosterstraat in Loon op Zand. Daar zijn o.a. aanwezig Floris Natuurlijke Bomen uit Den Dungen, Sharon Gadellaa van EkoTuinen.nl, Ingrid Ceulemans van Imkerij op ’t Sandt, Ralph Dansen van FD Architecten en de Gemeente Loon op Zand. Zij geven informatie en adviezen over groen en biodiversiteit rondom huis en het terugdringen van hitte- en wateroverlast van huis en erf.

Activiteit bekijken